damiaanschool“Ik ben een onderwijzer van 58 jaar, die nog steeds graag les geeft. Mij werd videotraining aangeraden door Evelien, en mezelf eens bezig zien in groepen leek me wel nuttig .

Ik ben flexleraar en heb derhalve iedere dag andere groepen over te nemen, doe daar deels eigen

vakken als geschiedenis, Engels en tekenen, en verder wat het rooster voorschrijft. Het is jezelf voor een heel groot deel aanpassen aan andermans groep, lokaal en regels, voor zover dat kan.

Op sommige dagen meerdere groepen wisselend op een dag, of een combigroep uit elkaar halen en de levelers uit de bouwen. Een soort “spoorboekje” dus. Nog steeds ten prooi aan een totaal verkeerde vorm van perfectionisme waar ik zelf steeds mijn nek over brak en stevige chronische rugklachten en vaak een soort “opgejaagdheid” de videotraining in….

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden en beeld én geluid samen zijn helemaal confronterend!

Je stem van “buitenaf” horen, maar mezelf ook nogal “door de klas springend” als een [veel te] druk baasje maken niet blij en ZIEN dat je soms met een rooster in je maag zit en er eigenlijk niet achter staat is ook erg confronterend. Iemand achterin met een blocnote en een gezicht als een oorwurm is een ouderwetse manier van beoordelen, waarbij je nooit duidelijk krijgt wat deze 3 maal een half uur laten zien. De nagesprekken met Evelien waren open en alleen tussen ons, verhelderend en prettig. Ik had er echt iets aan.

Samengevat:

Videotraining is:

* boeiend

*zeer confronterend

*geen bladiebla maar helder en duidelijk

* alleen voor jezelf en niet voor directie, bestuur of wat dan ook; privacy!

* Snel en zeker en duidelijker kan niet.

*via een link op internet thuis op je computer te bekijken in alle rust en als voorbereiding

op je nagesprek.

* de opnames worden jouw eigendom en je kan zelf kijken wat je er verder mee doet.

* Helemaal 2015!

Een tevreden leraar basisonderwijs uit Zeist.”