02_De_KameleonTerugblik op traject VIB schooljaar 2010-2011

 

De startvraag vanuit onze kant was; ‘optimaliseren van het klassenmanagement’ om zodoende beter tegemoet te komen aan de individuele behoeften van leerlingen.

 

Aanvankelijk stond het team er overwegend positief in, de meeste collega’s waren bereid zichzelf open te stellen voor ‘het traject met de video’.

 

Je hebt niet alleen het woord veiligheid naar het team benoemd, maar het team ook veiligheid gegeven door elke bijeenkomst stil te staan bij aspecten die veiligheid bevorderen (blijf open, eerlijk en nieuwsgierig naar elkaar en laat alle oordelen, meningen en adviezen achterwege).
Deze veilige basis heeft ervoor gezorgd dat de collega’s vrij konden praten en zich kwetsbaar durfden op te stellen. Jij hebt dit als begeleider vanaf de start tot aan het einde professioneel aangepakt.

 

Je hebt maatwerk geleverd en hierdoor is niet alleen de persoonlijke- of schoolontwikkeling verder uitgebouwd, maar zeker ook de passie van veel collega’s.
Het samen praten, kijken, delen, uitwisselen gaf veel voldoening en inspireerde!
Inhoudelijk met elkaar praten over het onderwijs, datgene waar het uiteindelijk echt om draait deed de ogen van velen weer twinkelen.

 

Het mooiste compliment aan jou is dan ook dat het team zelf graag voortzetting van dit traject wenst!

 

Marlou en Linda